Recept idee voor op vakantie

Duivelslekkere kip

Dit is misschien wel het meest geliefde recept wat ik ooit heb gemaakt. Wie het ook eet, iedereen is er verliefd op. Daarom is het een soort traditie geworden om dit recept twee dagen voor vertrek te maken. Ik vries het in en op de dag van vertrek haal ik het uit de vriezer. Zo blijft het tijdens de reis koel en hoef ik bij aankomst op de plaats van bestemming geen drukte meer te maken over het eten. Vaak hoor ik anderen zeggen dat ze op de dag van aankomst een hapje gaan eten in het restaurant. Een ramp wat mij betreft.. Kinderen zijn moe van de reis maar ook de spanning over wat komen gaat. Een hapje gaan eten bewaar ik dan persoonlijk liever voor een dag dat iedereen z'n plekje heeft gevonden en op zijn gemak is. Vakantie moet leuk zijn, relaxt. Dus ook voor papa en mama. Huilende, jengelende, doodvermoeide kinderen die zich moeten gedragen in een restaurant dragen daar niet aan bij. Choose your battle.. 

We halen er meestal een zak friet bij maar dit kan ook prima gegeten worden met rijst of mie.. net wat je het lekkerst vind. 

Ingrediënten:

2 el olie

500 gram kipfilet

3 uien

1 tl sambal

1 bakje boemboe voor nasi

6 el ketjap manis

6 el tomatenketchup

6 el azijn

1 kippenbouillonblokje

6 el pindakaas

1 pakje (kokos)melk

Bereidingswijze:

Snijd kipfilet in blokjes en snipper uien. Bak de kipfilet aan in olie, voeg uien toe en een pakje boemboe. Vervolgens voeg ketjap, azijn, tomatenketchup, sambal en pindakaas en een bouillonblokje toe. Roer de saus goed door, voeg melk of kokosmelk toe om de saus dunner te maken. Laat de saus 10 tot 20 minuten pruttelen. Haal frietjes om erbij te eten, maar dit recept kan ook met rijst of mie gegeten worden! 

Lekker met zoetzure komkommer, gebakken uitjes, perziken uit blik en natuurlijk kroepoek.  


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe het begon..

Op naar het zwembad

Ervaringsverhaal deel 1, "CenterParcs"